Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KépJutka  életútja

 

1961.dec.16-án, Székesfehérváron született. Major Árpád és Rózsa Julianna első gyermekeként. A szülők igen fiatalok voltak, az apa még akkor iskolába járt, így egy háztartásba kerültek a nagyszülőkkel.  (Major Jánossal és Guzsola Juliannával.)

A klasszikus értelembe vett Családot, Jutka az Ő oldalukon találta meg.

Az általános iskola első 4 évét helyben, Kiscsériben végezte, majd a felső tagozatot Polgárdin,

mindvégig kitűnő eredménnyel.

 A középiskola során, Székesfehérváron nyílt számára tágassá a világ, bár itt csak közepes eredményt ért el. Ezen évek alatt tett Közgyűjtemény-kezelő vizsgát.  A művészetek iráni érdeklődése is ez idő tájt bontakozott ki.

A filmművészet iránt érdeklődve, amatőr film-fesztiválokra járt, ahol kisebb eredményeket ért el. Írogatott, a Fejér megyei Írók Szövetségénél Takács Imre költő vette szárnyai alá.

18 évesen a Városba költözött és dolgozni kezdett a Videoton Számítástechnikai Gyárában, mert a szülők már nem támogatták, a nagyszülőkre pedig nem akart ekkora tehet tenni.

A gyárban lehetősége nyílt felsőfokú végzettséget szerezni, ezt a SZÁMALK szervezői szakán végezte. 11 évig dolgozott ebben a szakmában.

 

 Ennek az időszaknak nagymamája betegsége vetett véget, mert párjával együtt visszaköltözött a nagyszülői házba ápolni Őt. Ezotéria iránti érdeklődése kapcsán reflexológiát tanult, így próbált nagyanyján még jobban segíteni. Ez nehéz időszak volt mindenkinek, 6 évig tartott.

 

 Közben a Székesfehérvári Városi Televíziónál helyezkedett el, ahol másoddiplomát szerzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Itt hódolt hobbyjának riporterként dolgozott, helyi lapokban jelentek meg írásai, versei. Saját kötete jelent meg egy néprajzi gyűjtemény formájában (Faluvége). Gyermekek iránti szeretetét (Dani a Balatonon, Ötödölő) mesekönyvvel fejezte ki, ami pótolta azt, hogy saját gyermeke nem született.

Szociális érzékenysége az elesettek iránt mindig nyilvánvaló volt. A hátrányos helyzetű gyerekeket éveken át támogatta, sokszor fontolgatta, hogy magához vegyen család nélküli gyereket. Ezért végezte el 2004-ben az Apor Vilmos katolikus Főiskolán a hivatásos nevelőszülői szakot. Tágabb ismeretségi körében végül megtalálta azokat a gyerekeket, akiket segíthetett.

 

Ezt követően a vállalkozási szférában próbált szerencsét, több-kevesebb sikerrel.A Fővárosban dolgozott egy barter cégnél,

majd a Fejér megyei Hírlap tanácsadójaként 8 évet, bróker cégeknél, biztosító társaságoknál értékesítgetett, de ebben a milliöben nem találta helyét.

Tiszta lelke szenvedett az igazságtalanságok elszenvedése kapcsán, Istenhez fordult megnyugvást keresve. Az Úr szeretete segítette át az élet nehézségein és betegségein egyaránt.  Izraeli zarándok útja során még jobban elmélyült Biblia tanaiba, s egyre inkább a belső értékek, a spirituális élet kezdték foglalkoztatni a világ dolgai helyett.

Megérintette a falusi élet szele, azóta is a nagyszülői házban él és tevékenykedik. Onnan szervezi munkáját, este ott tér nyugovóra hallgatva a csendet…